Winterstalling & onderhoud voor je motor

De winterperiode is voor veel motorrijders bij uitstek het moment om de motor te laten onderhouden. Het Nederlandse winterweer is met koude temperaturen, pekel en ijzel op het wegdek niet ideaal om te motorrijden. Veel motorrijders stallen de motor voor een aantal maanden en laten een onderhoudsbeurt uitvoeren. Met onze onze gratis haal- en brengservice komen wij uw motor ophalen en desgewenst in het voorjaar weer afleveren. Bij Wim ter Braake zorgen wij ervoor dat uw motor weer klaar is voor volgend seizoen, zodat u veilig en vertrouwd de weg op kunt.

Reserveer nu

Meest complete motorzaak -

Wim ter Braake Motoren

Winterbeurt voor je motor

Het woord winterbeurt zou kunnen suggereren dat dit een onderhoudsbeurt is t.b.v. de winterperiode. De praktijk leert natuurlijk dat dit bijna (uitzonderingen daargelaten) nooit het geval is. Wij willen dan ook liever willen spreken van een (reguliere) “onderhoudsbeurt in de winterperiode”. In deze periode hebben de meeste motorrijders geen haast meer, en u bent verzekerd dat de motor straks in het voorjaar weer helemaal startklaar staat. Zodra het weer het toelaat, bent u de eerste die weer veilig en vertrouwd de weg op kan.

Wat er dan zoal aan uw motorfiets wordt gedaan is afhankelijk van een aantal factoren, zoals persoonlijke wens, huidige kilometerstand, onderhoudsverleden, bijzonderheden en/of mankementen. Er is dan ook geen enkele onderhoudsbeurt gelijk en daarmee is naar onze mening een vast bedrag noemen ook niet mogelijk. Het maakt tenslotte heel wat uit of je een 1-cilinder 125cc hebt of een 1800cc 6-cilinder. Voorop staat natuurlijk de wens van de eigenaar! Graag adviseren wij u persoonlijk voor een passende onderhoudsbeurt aan uw motorfiets.

Mochten wij bijzonderheden tegenkomen buiten hetgeen afgesproken, dan wordt dit vanzelfsprekend eerst met u overlegd.

Motor Haal- & Brengservice

Uniek bij Wim ter Braake Motoren is onze gratis haal- en brengservice. 

Dit houdt in dat wij, geheel gratis, de motorfiets bij u thuis komen ophalen en desgewenst in het voorjaar weer bij u thuis afleveren.

Motor winterstalling

Wilt u uw motor veilig, verwarmd stallen voor de winterperiode? Maak dan gebruik van onze voordelige winterstalling. 

De stallingskosten bedragen slechts € 100,- indien dit gecombineerd wordt met een onderhoudsbeurt. Eventueel alleen stalling (dus zonder onderhoud) kost € 150,-. U kunt zich hiernaast aanmelden voor het winteronderhoud i.c.m. stalling of enkel voor stalling of maak gewoon een telefonische afspraak. Ons team staat voor u klaar!

Maak een afspraak

* € 100 voor winterstalling + evt. kosten voor het onderhoud

Winterstalling & Onderhoud

Veelgestelde vragen

De kosten van een onderhoudsbeurt zijn op voorhand lastig te bepalen. Al met al zijn er heel wat factoren die bepalend kunnen zijn voor de totale onderhoudskosten. Wim ter Braake adverteert daarom ook niet met vanaf prijzen.

Het onderhoud van je motor is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 • Welk merk en model motor heeft u? (Is het een 1-cilinder 125cc of bijvoorbeeld een 6-cilinder 1800 cc. ?
 • Wat is het bouwjaar van uw motor?
 • Huidige staat van de motor. Hoe is het gesteld met bv. de slijtage-delen?
 • Huidige kilometer stand
 • Het onderhoudsverleden (op welke datum en kilometerstand zijn welke werkzaamheden uitgevoerd?)
 • Wat zijn de service-intervallen/voorschriften van de fabrikant
  (betreft het een grote- of een kleine onderhoudsbeurt..)
 • Zijn er bijzonderheden of gebreken? Of misschien speciale wensen?

Geen verassingen achteraf
Wanneer onze monteurs bijzonderheden constateren nemen wij altijd vooraf contact met u op.
Bij Wim ter Braake motoren bepaalt de motor-eigenaar uiteindelijk welke reparaties worden uitgevoerd. Zo voorkomen we verassingen achteraf.

Bij Wim ter Braake kunt u voordelig gebruik maken van overdekte, beveiligde en verwarmde winterstalling. Bij ons betaalt u voor de gehele winterperiode 1 tarief. We hebben in principe geen vaste begin-of eindperiode, alleen het ophalen kan vanaf 1 maart. Tarieven winterstalling
 • Winterstalling + onderhoud – € 100 (+ kosten voor onderhoud)
 • Winterstalling zonder onderhoud – € 150
Uniek bij Wim ter Braake Motoren: Gratis haal-en-brengservice bij winterstalling en/of motoronderhoud.

Wij willen u ook graag attenderen op onze unieke “haal- en brengservice”. Dit houdt in dat wij, geheel gratis, de motorfiets bij u thuis komen ophalen.

Het enige wat wij voor deze service terugvragen is begrip voor onze (transport)-planning. (U snapt vast dat we natuurlijk zo veel mogelijk proberen te combineren.)

U kunt zich d.m.v. het aanmeldformulier op deze pagina, aanmelden voor het gewenste onderhoud.

U kunt hier ook aangeven van welke diensten u gebruik wilt maken.
Natuurlijk kunt u evt. ook gewoon een telefonische afspraak maken. Ons team staat voor u klaar!

Om planning technische redenen adviseren wij u altijd vooraf telefonisch of via het formulier een afspraak in te plannen. 

Om planning technische redenen adviseren wij u altijd vooraf telefonisch of via het formulier een afspraak in te plannen.