De werkplaats van Wim ter Braake Motoren

De werkplaats vormt de spil van ons bedrijf en hier wordt met volle overgave gewerkt aan uw motor. Ons werkplaatsteam bestaat uit een perfecte mix van jarenlange ervaring en jeugdig enthousiasme, waarbij de passie voor techniek voorop staat. Door onze jarenlange ervaring is uw motor dan ook, bij ons in de juiste handen.

Wim ter Braake motoren is al jarenlang Kawasaki exclusief dealer en derhalve is alle benodigde Kawasaki-kennis in huis. Maar vanzelfsprekend kunt u ook voor alle andere merken bij ons terecht. Onze professionals hebben een zeer allround achtergrond en kunnen daarom al het gevraagde onderhoud voor u uitvoeren.

Met behulp van onze Texa navigator diagnose-apparaat kunnen we zo’n beetje alle merken diagnosticeren, foutcodes uitlezen en bijv. service intervallen resetten/instellen.

Onze werkplaats beschikt tevens over een (JAROS)-testbank die perfect gebruikt kan worden voor bijv. diagnose stellen of perfect afstellen van uw motorfiets. Ook de motorrijders met een A1 of A2 rijbewijs kunnen wij met behulp van onze testbank van dienst zijn. Wij kunnen namelijk heel veel motoren terugbrengen naar een vermogen van 11KW, 25KW, of 35KW. Met een officiële uitdraai van onze testbank kunt u dan terecht bij de betere verzekeringmaatschappijen.

Al met al dé aangewezen plek voor het laten uitvoeren van het onderhoud aan uw motorfiets. Niet voor niets werd onze werkplaats door de BOVAG met 5 sterren gecertificeerd!

5/5
Voor meer informatie en voorwaarden kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de werkplaats.

Ons team

Eddy Spin

Werkplaatschef/leermeester

Pascal ten Velde

Eerste monteur

Remco Kamphof

Eerste monteur

Henk Rensen

Chauffeur

Henk van der Aa

Transport en Verkoop

Huibert Schep

Leerling monteur

Nick Wobben

Leerling monteur

Tobias van Oosten

Leerling monteur

Regulier onderhoud

“Wat kost een reguliere onderhoudsbeurt”? Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Keer op keer moeten we tot de conclusie komen dat die vraag zeer lastig te beantwoorden is. De vaste tarieven voor “standaard” beurten komt vooral overgewaaid uit de autowereld, maar is vaak niet van toepassing op motoren. Vooral bij wat oudere motoren (die rijden er natuurlijk nog in grote getale rond), is geen situatie gelijk en daarmee is ook het benodigde onderhoud nooit identiek.

Het onderhoud is nogal afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 • Huidige staat van de motor (hoe is het gesteld met bijvoorbeeld de slijtage-delen?)
 • Huidige kilometerstand
 • Het onderhoudsverleden (en op welke datum was dat en bij welke kilometerstand?)
 • Wat zijn de service-intervallen/voorschriften van de fabrikant (betreft het een grote- of een kleine onderhoudsbeurt?)
 • Zijn er bijzonderheden of gebreken? Of misschien speciale wensen?

Al met al heel wat factoren die nogal bepalend zijn voor het gewenste onderhoud, en daarmee dus ook bepalend voor de uiteindelijke kosten. Er zal zich vaak een situatie voordoen waarbij niet alle variabele factoren bekend zijn, zoals bijv. het onderhoudsverleden. Soms ontkom je er dan niet aan om dan simpelweg het één en ander te moeten controleren/inspecteren. Een goed voorbeeld wat we vaak controleren is bijv. het luchtfilter.

Soms is het handig om bijv. de motor hier eerst te laten zien, waardoor we het één en ander beter in kunnen schatten wat nodig geacht wordt. Maar de uiteindelijke beslissing ligt natuurlijk altijd bij de eigenaar zelf! Vanzelfsprekend hebben wij de gewoonte dat we bij bijzonderheden eerst contact opnemen met de eigenaar.

Natuurlijk houden wij ons aanbevolen om het onderhoud voor u uit te voeren, en hoop op uw begrip voor de uitleg m.b.t. de kosten. Geef bij het aanmeldformulier deze keuze aan als u kiest voor het “reguliere onderhoud”.

Meest complete motorzaak -

Wim ter Braake Motoren

Onderhoudsbeurt tijdens de winterperiode

De winter begint en u wilt dat uw motor weer startklaar is in het voorjaar. Dan is de winterperiode een mooie kans om uw motor bij Wim ter Braake Motoren te brengen voor een onderhoudsbeurt.

Wat wordt er gedaan in deze beurt?

Dat is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijken we naar:

 • Uw persoonlijke wensen
 • Huidige kilometerstand
 • Onderhoudsverleden
 • Bijzonderheden en/of mankementen

Voorop staat natuurlijk uw eigen wens. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor de onderhoudsbeurt bij Wim ter Braake Motoren en wij gaan er voor zorgen dat uw motor weer startklaar is in het voorjaar!

Motor Haal- & Brengservice

Soms laat de weersomstandigheden te wensen over, of komt het simpelweg slecht uit in uw agenda om de motor zelf te komen brengen. In dat geval zou u gebruik kunnen maken van onze haal-en breng service!

Onze chauffeur komt dan (in, en na overleg) uw motor bij u thuis ophalen en desgewenst ook weer terug brengen. Ophaal-momenten gaat altijd in overleg en wij vragen dan begrip voor onze transportplanning.

Afhankelijk van de afstand, vragen wij een bijdrage voor deze ophaal-service. Wij bereken een bijdrage van:

 • €35 voor ophaalplek binnen een straal van 75 km. van Wim ter Braake Motoren
 • €70 voor ophaalplek buiten een straal van 75 km. van Wim ter Braake Motoren

Nb. Geldt voor plaatsen in Nederland (wadden-eilanden uitgezonderd).

Winterstalling

Maak gebruik van onze veilige en verwarmde winterstalling. Geen maandelijkse kosten maar 1 vast tarief. Ophaalmomenten vanaf 1 maart mogelijk.

Tarieven
De stallingskosten bedraagt € 100 indien dit gecombineerd wordt met een onderhoudsbeurt. De stallingskosten bedraagt €150 indien u alleen de motor gestald wilt hebben. Geef bij het invullen van het aanmeldformulier aan waar u gebruik van wilt maken.

De motoren weer uit de winterstalling! Hoe werkt dat?

Het mooie weer komt er weer aan. Begint het alweer te kriebelen?

Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om de motoren uit de stalling te laten halen. Het initiatief ligt bij de eigenaar zelf; u moet zich dus zelf melden met het verzoek om de motor weer uit de stalling te halen. Dit kan telefonisch of per mail.

De verzoeken worden gedurende de week verzameld, en de motoren worden op vrijdagmiddag door ons uit de stallingsruimte gehaald en weer startklaar gemaakt.

Ophaalmoment

Dit kan op zaterdagen gedurende de hele dag van 09:00-17:00 uur. Verzoek om uw kentekenbewijs mee te nemen en dit te tonen bij het ophaalmoment.

Moet uw motor weer teruggebracht worden? Geef dit dan aan. We zullen dan het terugbrengverzoek opnemen in onze transportplanning. Dit kan helaas wel wat langer duren voordat het lukt.

Afspraak maken

Wim ter Braake Motoren