Motorhelmen

Systeem, Integraal en Jethelmen

Motorhelm kopen

Bij het kopen van een motorhelm zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Zo is het juiste type motorhelm onder andere afhankelijk van de gewenste rijstijl. Verder is het uiteraard van belang dat de motorhelm goed past bij de vorm van je schedel, perfect aansluit én voldoende veiligheid biedt.

Binnen het assortiment van Wim ter Braake motoren vind je verschillende soorten helmen, waaronder de systeemhelm, jet helm en integraalhelm. Wij verkopen wij meer dan 100 soorten motorhelmen van o.a. HJC, IXS, Caberg, Premier, Airoh en SMK.

Altijd het beste advies

Wil je een motorhelm kopen die het beste bij jou past? Kom dan langs in onze motorkleding showroom en laat je adviseren door onze vakkundige medewerkers.

Openingstijden | Contactgegevens

Voordeelhelmen.nl bij Wim ter Braake Motoren

Per 1 februari 2022 heeft Voordeelhelmen.nl haar intrek genomen in de motorkleding afdeling bij Wim ter Braake Motoren. Met meer dan 80 merken aan motorhelmen & -kleding is Voordeelhelmen.nl één van de grootste online aanbieders. Om de klant zo goed mogelijk advies te kunnen geven heeft Voordeelhelmen meerdere fysieke winkels in Nederland.

“Samen staan we sterker”

Vanuit deze gedachte is Wim ter Braake Motoren uit Nijeveen een samenwerking aan gegaan met motorhelmen & -kleding gigant Voordeelhelmen.nl. Als fanatieke motorliefhebbers met passie voor het vak combineren wij onze krachten.

Meest complete motorzaak -

Wim ter Braake Motoren

Systeemhelm – Veelzijdig en praktisch

Een systeemhelm biedt als voordeel dat je het kinstuk kunt openklappen. Dit zorgt voor meer ventilatie en maakt het communiceren met anderen eenvoudiger. Ook voor brildragers is de systeemhelm praktisch, je kunt de bril namelijk oplaten bij het op- en afzetten van de helm. Dit type helm wordt voornamelijk gebruikt voor toergebruik.

In racehouding biedt de systeemhelm namelijk wat minder zicht dan een integraalhelm. Om voor optimale veiligheid en geluiddemping te zorgen is het belangrijk dat de motorhelm goed aansluit op je schedel. Hierin zijn de vorm en de maat van de helm van invloed. Kom langs bij onze showroom in Nijeveen om de systeemhelm te passen. We helpen je graag de helm te vinden die bij jou past.

Een gevoel van vrijheid creëren met de jet helm

Bij een jet helm ontbreekt het kinstuk. Dit zorgt voor meer ventilatie, eenvoudigere communicatie en een gevoel van vrijheid. Echter biedt dit type helm wat minder bescherming dan een systeem- of integraalhelm, waardoor deze voornamelijk geschikt is voor gebruik bij lagere snelheden. De jet helm is ideaal voor een rustige tourrit tijdens een warme zomerdag. Er bestaan verschillende soorten jet helmen. In sommige gevallen ontbreekt naast het kinstuk ook het vizier. Wanneer het vizier ontbreekt wordt een motorbril aangeraden om je ogen te beschermen.

Bij Ter Braake motoren vind je verschillende modellen, kleuren en maten jet helmen. Kies de helm die past bij jouw stijl, wensen en schedel(vorm) en geniet van het gevoel van vrijheid dat de jet helm biedt.

Integraalhelm voor optimale bescherming

Vanwege de volledige afsluiting is de integraalhelm de meest veilige keuze. Dit type helm is zeer geschikt voor de sportieve motorrijder. Bij een integraalhelm zit het vizier namelijk in een iets andere hoek, waardoor je ook voldoende zicht houdt wanneer je plat op de motor ligt. Verder heb je bij de integraalhelm over het algemeen het minste last van windgeruis. De helm wordt uit één stuk gemaakt en beschermt het hele hoofd goed.

Ook hier is het belangrijk dat de helm goed past bij de vorm van je schedel en perfect aansluit. Wanneer je twijfelt of de helm goed past is het verstandig een specialist mee te laten kijken. Kom hiervoor langs in onze showroom in Nijeveen. We helpen je graag bij de keuze voor een juiste integraalhelm.

Tips voor het kiezen van een motorhelm

Motorhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten & maten. Er is niet specifiek 1 motorhelm te omschrijven als beste helm, want dit is namelijk er persoonlijk. Om je op weg te helpen geven wij je alvast een paar tips voor het kiezen van een motorhelm.

  1. Ben je brildragend, dan zou een systeemhelm of jethelm handiger kunnen zijn
  2. Hoe vaak rijd je motor? Dagelijks, wekelijk of maandelijks?
  3. Bespaar niet op een motorhelm, goedkoop is uiteindelijk duurkoop
  4. Van welk materiaal moet de motorhelm gemaakt zijn? De levensduur van een carbon of glasvezel helm zijn langer 8 á 9 jaar
  5. De beste manier om een pasvorm te testen, bezoek een motorwinkel en pas de helm

Natuurlijk zijn er nog meer punten waar je op kunt letten bij het kopen van een motorhelm. Wil je meer advies of motorhelm passen? Bezoek dan onze motorkleding winkel in Nijeveen.

Altijd het beste advies